Aktuellt

Om kören

God ton, högt tempo och kärlek till körmusik.

Gustaf Sjökvists Kammarkör är en fristående kör baserad i Stockholm. Vi bildades 1994 av maestro Gustaf Sjökvist och består av ca 35 sångare. Vår repertoar har till stor del kommit att omfattas av nutida musik, med en rad uruppföranden av verk från kompositörer som Tomas Jennefelt, Paula af Malmborg Ward, Andrea Tarrodi, Sven-David Sandström, Matthew Peterson, Lars Edlund och Georg Riedel. Men på repertoaren finns även de stora klassiska verken av bl.a. Bach, Mozart och Brahms.

Sedan hösten 2018 är Florian Benfer körens dirigent och konstnärlige ledare. 

Florian Benfer arbetar regelbundet med några av Europas mest framstående ensembler. GSKK har vid flera tillfällen samarbetat med Florian sedan han år 2008 tilldelades Gustaf Sjökvist-stipendiet för unga kördirigenter. Det finns ett gemensamt intresse hos Florian och GSKK att behålla positionen som en av Sveriges främsta körer och att förekomma i många musikaliska sammanhang med bred repertoar och med fortsatt fokus på nutida musik.

Läs mer

Citat

”En av de bästa julkonserter jag varit på! Fantastisk kör, finstämd, varm klang och perfekt samstämmighet under Gustaf Sjökvists ledning.

Karl-Magnus Fredriksson inkännande och skönsjungande. Brassensemblen Linnékvartetten också mycket bra, förmedlade julkänsla. Eric Ericssonhallen både magnifik och stämningsfull konsertlokal med ljussättning av pelare mm. Dessutom bra publik, knäpptyst, intresserad och lyssnande förhöjde upplevelsen. Uppskattade också att kören förflyttade sig i rummet, blev omväxlande. Sällan det är sådan klass på en julkonsert! Någon nyligen inspelad julkonsert-CD hade jag gärna köpt. Jag återkommer :-)”

Clas, besökare på julkonsert i Eric Ericsonhallen, december 2013

Håll dig uppdaterad

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så får du aktuell information om våra kommande konserter. Skriv in din mailadress så hör du av oss snart!