There are currently no upcoming events scheduled.
Click here to se past events.

Om kören

God ton, högt tempo och kärlek till körmusik.

Gustaf Sjökvists Kammarkör är en fristående kör baserad i Stockholm. Vi bildades 1994 av maestro Gustaf Sjökvist och består av ca 35 sångare. Vår repertoar har till stor del kommit att omfattas av nutida musik, med en rad uruppföranden av verk från kompositörer som Tomas Jennefelt, Paula af Malmborg Ward, Andrea Tarrodi, Sven-David Sandström, Lars Edlund och Georg Riedel. Men på repertoaren finns även de stora klassiska verken av bl.a. Bach, Mozart och Brahms.

Sedan hösten 2018 är Florian Benfer körens dirigent och konstnärlige ledare. 

Florian Benfer arbetar regelbundet med några av Europas mest framstående ensembler. GSKK har vid flera tillfällen samarbetat med Florian sedan han år 2008 tilldelades Gustaf Sjökvist-stipendiet för unga kördirigenter. Samarbetena har skett inom ramen för flera olika musikaliska projekt, men alltid i körens anda och med körens speciella klang i fokus. Det finns ett gemensamt intresse hos Florian och GSKK att behålla positionen som en av Sveriges främsta körer och att förekomma i många musikaliska sammanhang med bred repertoar och med fortsatt fokus på nutida musik.

Läs mer

Citat

”Bra kombination med fantastisk kör, blåsorkester, orgel och solosång.

Kören gjorde flera framträdanden där man vandrade ut i salen. Eftersom Eric Ericssonsalen har högt i tak och är en rund sal blev det väldigt effektfullt med sång i hela salen. Solosången var av hög klass och när han sjöng Adams julsång så var det ståpäls hela vägen, fantastiskt. Blåsorkestern var väldigt effektfull för på något sätt låter det väldigt mycket jul.” 

Besökare på julkonsert i Eric Ericsonhallen 2013

Håll dig uppdaterad

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så får du aktuell information om våra kommande konserter. Skriv in din mailadress så hör du av oss snart!