Gammalt och nytt

Kören firar 25 år!

Hösten är nu här, med en ny konsertsäsong! Vi började med att bjuda på en gratis konsert, i Nacka kyrka i slutet av september.

I november firar kören 25 år, med ett uruppförande för cello och blandad kör av Sauli Zinovjev, en ung finländsk tonsättare. Läs mer och boka biljetter.

Därefter avslutar vi i december med våra traditionsenliga julkonserter. Läs mer och boka biljetter!

Varmt välkommen till en ny musiksäsong!

Uppskattad avslutningskonsert för Musik vid Siljan

Kören har en lång tradition av medverkan vid Musik vid Siljan. Många är resorna dit upp, när sommaren är som allra vackrast i Dalarna. I ...

Storkyrkans konsert till minne av Gustaf

Till sista plats var Storkyrkan i Gamla stan fylld när konserten till Gustafs minne hölls på söndagen den 10 maj. Kören framförde bl.a. Mozarts ...

Nu finns kören också på Instagram

Vänner av trevliga Instagram. Nu har kören även tagit klivet in/ut dit. Så följ oss gärna för att ta del av bilder, filmer, minnen ...

Fred & frihetskonsert i Eric Ericsonhallen

Fred & Frihet - Om det som verkligen betyder någonting, och i den bästa av världar skulle vara en självklarhet för alla. En stor publik kom för ...

Lukaspassionen av Martinsson & Greider

Skivsläpp! Det är den första inspelningen av Rolf Martinssons och Göran Greiders Lukaspassion, som uruppfördes 2012, finns nu att lyssna på. Från Ictus sajt: Vi ...

Med fantastisk efterklang. Vi bär dina toner vidare Gustaf.

En enormt känslosam dag är till ända. Vi var över 800 personer som tog farväl av Gustaf vid begravningsgudstjänsten i Storkyrkan på lördagseftermiddagen. Kistan var ...

Utsålt på Prins Eugens Waldemarsudde

På vackra Waldemarsudde bjöds det på spännande musik och textläsning på tisdagskvällen. Det var utsålt och publiken kunde njuta musik av Jean Sibelius, Ture Rangström ...

Lyckad miniturné till Vadstena & Linköping

Kören drog något söderut till domkyrkan i Linköping och Klosterkyrkan i Vadstena och framförde två starka konserter med nutida svenska tonsättare som mötte dåtida föregångare ...

Kärlekens tid – konsert och skivsläpp med Benny Andersson

Konserthösten börjar mycket roligt och spännande för vår del med ett skivsläpp med tillhörande konsert tillsammans med Benny Andersson. Det var för snart två år ...

Foto: Jan-Olav Wedin

​Körens damer i Schönbergs Gurrelieder

Vi avslutar augusti med att våra damer medverkar vid årets Östersjöfestival under ledning av Esa-Pekka Salonen. Från www.sr.se Avslutningen på årets festival blir ...

Kören firade 20 år med beställningsverk och celebra gäster

Kören fyllde 20 år 2014 och firade detta med att framföra beställningsverk från framstående svenska tonsättare på en jubileumskonsert i Eric Ericsonhallen.

ChoralAid till medmänniskor på flykt

Flyktingkatastrofen i världen är den värsta sedan andra världskriget. Behovet av hjälp är enormt. Vi drar igång kampanjen ChoralAid där vi skänker 100 kr per korist till UNHCR och utmanar alla körer i Sverige att göra detsamma! 

ChoralAid på Kulturnyheterna

Vi är stolta och glada över att vår kampanj #ChoralAid har blivit uppmärksammad i rikstelevisionens Kulturnyheterna på SVT1 under tisdagskvällen.

Fina recensioner av skivan Kärlekens tid

Det är väldigt trevligt när vi får uppskattning för det arbete som vi lägger ner på våra projekt. I detta fall var det verkligen ett kärt besvär och ett härligt samarbete med Benny Andersson som resulterade i skivan Kärlekens tid. Här följer två fina recensioner från DN Kultur samt SR:s Kulturnytt.

Foto: Marina Segerbrant

Kärlekens tid - en skiva och två utsålda konserter

Till sista plats sålde biljetterna slut till båda konserterna vi höll i Eric Ericsonhallen på söndagen. Över 800 personer fick njuta av vackra toner i kända och nya arrangemang.

Se Benny berätta om inspelningen av nya körskivan

För flera år sedan, i samband med kronprinsessan Victorias bröllop, kom Gustaf Sjökvist med förslaget om att spela in några av Benny Anderssons stycken. 

Round about midnight - vår konsert under Stockholm Jazz Festival

Vi medverkar under jazzfestivalen 2015 tillsammans med några av våra mest kända och välmeriterade jazzmusiker. Jan Allan (trumpet), Mathias Algotsson (piano), Hans Backenroth (kontrabas) samt Robert Ikiz (trummor).

Ensemble medverkar vid konserten "Hela Sverige skramlar"

Ytterligare ett strå till stacken. Det känns fint att få bidra! Tillsammans kan vi göra skillnad. En ensemble ur kören kommer att sjunga tillsammans med Duvemåla-ensemblen.

ChoralAid-insamlingen nådde otroliga 472,900 kronor!

Vad vi är stolta över att vara del av en gemenskap där körsång förenar oss och medmänsklighet står högt på agendan. Idag på nyårsafton avslutas insamlingen och vi är stolta över att så många bidrog!

Flera nya arrangemang & noter på älskade stycken för blandad kör

Alla titlar från skivan Kärlekens tid, med texter av Björn Ulvaeus, Kristina Lugn, Ylva Eggehorn och Tim Rice, finns nu att köpa som singelutgåvor via Gehrmans Musikförlag – dels befintliga utgåvor men även tidigare outgivna originalarrangemang. 

Uppskattad tradition i Uppsala – Sacred Pearls

På Allhelgonadagen medverkar vid en musiktradition i vår grannstad Uppsala. Det bjuds på omtyckta körsatser med religiösa texter. Liksom tidigare år får publiken delta och bilda en enorm kör och tillsammans med körerna framföra den kända Hallelujakören ur Händels Messias.

Nya och gamla musikaliska byggstenar

Följ med till körmusikens högsta höjder när vi presenterar några fantastiska byggstenar ur körrepertoaren på konserten Arkitektur i musiken.

Julen sjungs in i Ersta kyrka

Vi bjuder in till en vinterfantasi i decembermörkret. 

Tarrodis Ekarna på Musikaliska Akademien

Kören framförde Andrea Tarrodis 'Ekarna' vid den årliga högtidssammankomsten på Akademien.

© Nobel Media AB Photo: Helena-Paulin Strömberg

Hedersuppdrag vid årets Nobelfest!

Kören har fått den stora äran att underhålla vid årets Nobelmiddag i Blå Hallen, Stockholms Stadshus, torsdag den 10 december.

Anthem och Kärlekens tid på Nobelbanketten

Ett otroligt fint uppdrag och ett minne för livet. Att få sjunga på självaste Nobelfesten är sannerligen en upplevelse utöver det vanliga. 

Vi bjöd på 'As you are' till Nobeldesserten

Detta är ett vackert och stämningsfullt stycke som kommit att betyda mycket för oss då det var ett av Gustafs favoritstycken. 

Sixtens moderna Johannespassion under ledning av Ragnar Bohlin

Fredrik Sixten är en av vår tids mest etablerade kompositörer.

Rysk musik med dirigent Maria Goundorina

Verket The Sealed Angel, Den beslöjade ängeln, är komponerad av Rodion Sjtjedrin och har sina rötter i traditionen av musik med liturgiskt innehåll skrivna av Tchaikovsky och Rachmaninov.

Efterlängtad turné med Benny Andersson och Kärlekens tid

I samband med att skivan 'Kärlekens tid' släpptes hösten 2015 gjorde vi två utsålda konserter i Eric Ericsonhallen i Stockholm tillsammans med Benny (vid pianot) och Cecilia Rydinger Alin (dirigent). Många önskade då en ny möjlighet att få uppleva konserten och därför ger vi oss ut på turné!

Avslutningskonsert vid Försommarfestivalen Körkraft

Sveriges Körförbund arrangerar försommarfestivalen Körkraft och vi har fått äran att framföra årets avslutningskonsert. Festivalen äger rum 27-29 maj och huserar även denna gång på Skeppsholmen i Stockholm, med den vackra Eric Ericsonhallen som nav.

Stravinskij i Aix-en-Provence

Dagarna är fyllda av aktiviteter för Gustaf Sjökvists kammarkörs damer just nu, i Aix-en-Provence i Frankrike.

Lyckad turné med Benny Andersson

Uppsala, Gävle, Västerås och Stockholm. Fyra orter och fem utsålda konserter senare ser vi tillbaka på en alldeles fantastisk turné tillsammans med Benny Andersson, Cecilia Rydinger Alin och Göran Arnberg. Att få umgås och musicera tillsammans med dessa storheter inom musikens värld är en sann förmån som vi är mycket glada och tacksamma över.

Frank Martins mässa för dubbelkör

Musik och poesi med livets stora frågor i centrum; frihet, hot och död, men också kärlek, förtröstan och hopp. Huvudnumret för konserten i slutet av november är Frank Martins mässa för dubbelkör men vi bjuder även på musik av Einojuhani Rautavaara, Karin Rehnqvist och Nana Forte.

photo credit Per Eriksson

Kören uruppför Lux Aeterna

Med stöd från Kulturrådet har kören beställt a cappella-stycket Lux Aeterna komponerat av svensk-amerikanske Matthew Peterson. 

GSKK ❤ Florian Benfer

Gustaf Sjökvists Kammarkör kommer från och med hösten 2018 att inleda ett samarbete med kördirigent Florian Benfer som konstnärlig ledare.

Turné till Vietnam

Gustaf sjökvists kammarkör är inbjudna av Sveriges ambassad i Hanoi för en serie konserter i samband med ambassadens uppmärksammande av 50 år av diplomatiska relationer mellan Sverige och Vietnam.

Affischering Saigonoperan

En mångfacetterad vår

Efter en lyckad turné till Vietnam är vi i full gång med nya uppdrag. Vi har redan hunnit medverka i Svensk musikvår på Berwaldhallen, sjunga Sandström för Sandström i Storkyrkan samt repetera Tippett´s A Child of Our Time. I maj tar vi oss an Virtuosa motetter och till sommaren samarbetar vi åter igen med Lill Lindfors och Anders Ekdahls trio. 

Sven-David Sandström och Gustaf Sjökvist

Vila i frid, Sven-David

Det är med stor sorg vi har tagit emot beskedet att Sven-David Sandström är död. Precis som vår egen Maestro, Gustaf Sjökvist, förlorade han en lång kamp mot lungcancer.

Men vi är också enormt tacksamma för allt han gav, som vi fått vara med om tillsammans med honom!

Gammalt och nytt

Kören firar 25 år!

Vi söker sångare i alla stämmor

Har du gedigen kör- och notläsningsvana och vill sjunga i en av Sveriges främsta kammarkörer, eller känner du någon som passar in på denna beskrivning? Vi behöver förstärkning i alla stämmor!

Ofrivillig paus

Som de flesta andra körer har vi nu en ofrivillig paus från körsjungandet. Vi vårdar våra röster, nothögar och minnen i väntan på att få sjunga tillsammans igen.

Nystart med Vita nuova

Skivinspelning och konsert!

Sångglädje med GSKK

Äntligen får vi mötas och vi gör det med skivinspelning och konserter!

Kören har under våren och början på hösten repeterat i den mån det har varit möjligt med hänsyn till pandemirestriktioner, men nu är vi igång som vanligt igen. 

Adventstid

Varje söndag i advent kommer vi att släppa en nyinspelad sång, alla under ledning av Florian Benfer - stay tuned!

Svensk Musikvår 2022: Gustaf Sjökvists kammarkör, Florian Benfer, Mattias Rodrick, Anna Christensson Foto: Anna Drvnik

Svensk Musikvår, Jan Lundgren och Lill Lindfors

Nu är vi igång på allvar med vårens program. Två konserter inom ramen för Svensk Musikvår med uruppföranden och radioinspelning, därefter delar vi scen med Jan Lundgren i Grünewaldsalen följt av turné med Lill Lindfors.

Nytt verksamhetsår – nya konserter!

Efter en intensiv vårtermin ser vi nu mycket fram emot en ny konsertsäsong! Vi börjar första helgen i oktober, i konsertkalendern hittar du alla höstens konserter.

Snart är advent!

Hösten rusar förbi, och det milda vädret till trots är december snart här och julen närmar sig. Vi sjunger in advent i Ersta kyrka och bjuder in till en stämningsfull kvällskonsert 27 november.

Kom, världens tröst

Vi inleder konsertsäsongen 2023 tillsammans med barytonen Jakob Högström och pianisten Johan Ullén med ett underbart romantiskt program där Max Reger och Johannes Brahms står för höjdpunkterna 

Håll dig uppdaterad

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så får du aktuell information om våra kommande konserter. Skriv in din mailadress så hör du av oss snart!